ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

  [BG]   EN  
ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

Дейности
Новини
Екип
НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС "Напеви от Северозапада"
Календар
Лични файлове
Фото Галерия
Публикации
Обществени поръчки
Образци за обществени поръчки
Форум
За контакти
Връзки



Новини / Актуални новини

Вземи в gLOG
25 Януари 10, 19:05
„ЕВРОФУТБОЛ” откри обновена спортна зала в Монтана
Българският лицензиран букмейкър „Еврофутбол” и партньорите от Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) откриха нова спортна зала в Общинския младежки дом в Монтана. Церемонията се състоя на 21.01.2010 г. от 13.00 часа във фоайето на сградата, като специални гости бяха заместник-областният управител Ивайло Алексиев, кметът Златко Живков и председателят на Постоянната комисия за децата, младежта, спорта и туризма в Общинския съвет Ивайло Георгиев. Благодарение на кампанията на родния хазартен оператор „Избери да спортуваш” за построяване и реновиране на спортни площадки в цялата страна, жителите на града ще могат да се занимават при подобрени условия с аеробика, тенис на маса, източното бойно изкуство винг тчун, дартс и др.
Залата бе осветена с водосвет от отец Емил Цеков, който е и общински съветник, пред близо 50 човека. Кметът на Община Монтана Златко Живков преряза лентата и пръв опита част от новите спортни съоръжения в Младежкия дом. В своята реч градоначалникът благодари на българския букмейкър за финансирането и подкрепата, както и за полезната инициатива, която ще подпомогне активния и здравословен живот на младите хора на Монтана. Изпълнителите от брейк-формация „Денс машин” показаха своите танцувални умения, а участниците в курса по самоотбрана демонстрираха техники от Винг Тчун. След това в рамките на 1 час всички желаещи имаха възможността да потренират под ръковоство на инструкторите. Голям интерес имаше към тениса на маса и дартса.
Проектът, който бе разработен от Младежкия дом и осъществен с помощта на Община Монтана, местни граждански организации, „Еврофутбол” и ФРГИ ще подобри условията за социализация на подрастващите, ще увеличи възможностите за самоорганизация и оползотворяване на свободното време, както и повишаване атрактивността на Младежкия дом като институция.
Вече са факт и първите приготовления по откриването на останалите 11 спортни терена от цяла България, финансирани през отминалата 2009 г. от „Еврофутбол”. Благодарение на общите усилия и труда на гражданските инициативни групи, различни общини, местни бизнесмени, българския букмейкър и ФРГИ хората от общо 11 населени места ще имат възможността да спортуват безплатно в свободното си време.
Следващата площадка, която ще зарадва местното население, се намира в село Голема Раковица, община Елин Пелин и ще бъде открита на 01.02.2010 г.
Събитията са част от благотворителната кампания “Избери да спортуваш”, финансирана по социалния проект на „Еврофутбол” “Печелиш и помагаш”.

5.5461