ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

  [BG]   EN  
ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

Дейности
Новини
Екип
НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС "Напеви от Северозапада"
Календар
Лични файлове
Фото Галерия
Публикации
Обществени поръчки
Образци за обществени поръчки
Форум
За контакти
Връзки



Новини / Актуални новини

16 Август 10, 16:42 / Автор: Н. Василева
ДОЦЕНТ ОТ АМТИИ ЩЕ ОБУЧАВА СОЛИСТИ НА „ПЪСТРЕНЕЦ ДЖУНИЪР”
За втора поредна година солистите на певческа група „Пъстренец джуниър” към Общински младежки дом – Монтана, ще вземат участие в майсторски клас по народно пеене. Към гласовитите възпитаници на Асен Асенов ще се присъедини и Ива Емилова от ОШИ „Добри Христов”. Обучението ще се проведе от 23 до 28 август в хижа “Копрен” под едноименния връх на Стара планина. Младите таланти ще бъдат посветени в тънкостите на фолклорното пеене от доц. д-р Светла Станилова от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. По време на интензивните занятия децата ще усъвършенстват под нейно ръководство своята артикулация, звукоизвличане, орнаментика и стил. Репертоарът им ще бъде обогатен с нови песенни образци от различни фолклорни области. Курсът ще е от голямо значение за двама от солистите на “Пъстренец джуниър” Бетина Първанова и Персиан Димитров. Догодина на тях им предстои да кандидатстват съответно в музикално училище и в академия и са твърдо решени да положат максимални усилия, за да постигнат своята цел да станат професионални народни певци.
Майсторският клас ще завърши с концерт в салона на читалището в село Копиловци. Децата от “Пъстренец Джуниър” ще демонстрират наученото пред публиката в балканското селце на 28 август от 11 часа.
Майсторският клас по народно пеене се осъществява със съдействието на кмета на Община Георги Дамяново - инж. Дилян Димитров, както и с лични средства на младите таланти. Трима от тях Бетина Първанова, Персиан Димитров и Памела Гълъбинова инвестират в обучението си стипендиите, спечелени от Община Монтана на основание Наредбата за финансово стимулиране на ученици с изявени дарби.

4.0197